Stutteri Hisley
Hisley Cottage02

Hisley har lige siden etableringen i 1958 været et af de ledende dartmoor-stutterier i England. Stutteriet bliver drevet af søstrene Mrs. Ann Jones og Miss Tisha Roberts, der igennem et helt liv har avlet og showet dartmoorponyer. Søstrenes hjem bærer tydeligt præg af dette liv, og de har et enormt arkiv af billeder og stamtavler. (og mest imponerende er, at de kan finde rundt i det! Nævn en pony – og der går 2 minutter; så har de fundet billede og stamtavle, og måske et billede af dens bror!)

Stutteriet er hører hjemme i Dartmoor National Park, og ligger placeret på den østlige side af heden. Huset ”Lower Hisley” er et ægte engelsk ”Cottage”, og ligger på toppen af bakken (som er lidt højere end en dansk bakke, men ikke helt et bjerg!), mellem heden og den lille landsby Lustleigh. Fra Hisley er der over heden udsigt i alle retninger, blandt andet til havet. Ponyerne har deres folde i dette stærkt kuperede landskab, og disse åbne forhold er med til at bevare den oprindelige hårdførhed hos Hisley´s dartmoorponyer. Alle ponyer går ude hele året, også når de foler. 

Stutteriet har kun ganske få hopper (4-5 stk.). Men på trods af sit ringe antal, har stutteriet hver anden gang de udstiller deres ponyer, en ”Star Show Winner” med hjem. Intet andet stutteri i England har den statistik!

Hisley´s ponyer er så eftertraktede som avls- og showponyer, at de med deres beskedne antal ikke så ofte ses i rideklasserne ved shows i England. Der er så at sige ikke så mange ponyer “til overs” til at ride på!
Hovedparten af bedste engelske dartmoorstutterier har Hisley-gener i deres grundstammer, og med dette aftryk på avlen har Hisley´s ponyer sikret sine gener langt ind i fremtiden.

Hisley hoppeflok02

Hisley´s hoppeflok - Ann har altid noget med i lommen!